Lakkering av gulv

Gulvlakk for Parkettgulv og Tregulv


Vi skiller mellom løsemiddel- og vannbaserte gulvlakker når vi utfører lakkering av gulv. Visste du at vannbasert gulvlakk gulner mye mindre enn løsmiddelbasert gulvlakk? Det er sammensetningen og kvaliteten av tørrstoffene som avgjør gulvlakkens kvalitet (løsemidlene eller vannet er kun transportører av tørrstoffene.) 

Jeg bruker stort sett bare 2 component vannbaserte lakker da disse er ekstremt mye sterkere enn vanlig 1 component. 2 component betyr at man tilsetter herder rett før man skal lakkere, hvis man blander herder og lakk sammen dagen før f. eks vil lakk boksen bare være en hard klomp den dagen man skal bruke den, ett annet eksempel på at dette er skikkelig lakker er at man ikke bare kan putte rulle og pensel i vann og tro at den er brukandes dagen etter. Lakkrulla og penselen vil herde selv i en lakkbøtte med bare vann oppi så lenge det er lakk i rulla. Disse 2 component lakkene er beregnet for offentlig miljøer og tåler derfor ekstrem slitasje. Chimiver sine produkter ligger f eks på alle gulvene i BI I NYDALEN

Naturale og Ecowood er 2 forskjellige 2 komponent vannlakker som er ekstremt matte og helt annerledes enn vanlige matte lakker, disse har ett utseende som er ekstremt matte og likner mye mer på ett gulv som er oljet enn at det faktisk er lakkert. Les mer om Naturale og Ecowood her.
 Eik lakkert med hvitlasert ecowood
Her har vi en eike parkett som har blitt slipt og lakkert med Ecowood Naturale, under er det en tradisjonell eikeparkett som er gul med vanilg gulvlakk
 
naturale 2 comp på eik bra bilde 

 Ny type gulvbehandling og lakkering av gulv. Gult eikegulv forvandlet til ett grå hvitt eikegulv. Eike gulv blir gjerne "gult" med ordinære lakker og oljer. Helt utrolig at noen bruker behandlingsmetoder fra før første månelanding til og behandle dagens gulv.

 

furu lakkert med Naturale
Ecostar 2 k er en 2 komponent vannbasert lakk som er 100% polyuretan lakk, som er beregnet som lakkering av gulv på offentlig miljø og steder med høy slitasje. den gulner gulner ikke og er blant annet brukt på BI Nydalen, på Bi har vi lagt enn olje i bunn fdor at det skal se gult ut.

 
Bi nydalen med Traffic
 
  Her skal jeg vise 2 bilder fra samme leilighet, det gule eike gulvet er behandlet med hardvoksolje
og dette ville ikke kunden ha, så rett etter overtagelse av ny leilighet i Oslo sentrum kom jeg inn og slipte alle eike parkett gulvene i leiligheten og behandlet disse med Naturale IP.

Her er bilde rett før sliping.
bilde
Her ser du bilde etter at jeg har utført et typisk oppdrag innen.
DSC00165

Som kunde hos oss kan du selv velge hvilken type gulvlakk du vil bruke når vi skal utføre lakkering av gulv i din bolig.
Vi vil anbefale deg å velge de nye vannbaserte gulvlakkene, f.eks Chimiver  sine produkter på ditt tregulv. Disse er både miljøvennlige og meget sterke. Dette er et miljøvennlig alternativ.

Kontakt oss i dag dersom du ønsker mer informasjon om prosessen rundt lakkering av gulv!


kult bilde

Furu med ekstra hvit naturale


Kontakt oss
  • Har du et slitt gulv som du ønsker å gjøre noe med? Send meg en uforpliktende henvendelse i dag! Legg med bilder av gulvet og vi gir deg ett tilbud omgående.

  • Parkering:

  • Ingen fil valgt
  • Ingen fil valgt
  • Ingen fil valgt
  • Ingen fil valgt
  • Ingen fil valgt
  • Ingen fil valgt